Espanjalainen munakas

Lisätty 26.11.2012
Pääraaka-aine
Ruokalaji
Vaikeusaste
  • Annokset: 2
  • Esivalmisteluaika 0m
  • Valmistusaika: 0m
  • Yhteensä: 0m

2 henkilölle
6 Kananmuna
100 Siitakesieni (grammaa)
0.5 Kesäkurpitsa zucchini
2 Peruna
0.25 Mustapippuri, rouhittu (tl)
0.5 Suola (tl)
20 Ruohosipuli (grammaa)
20 Basilika, tuore (grammaa)
250 Miniluumutomaatti, kirsikkatomaatti (g)
4 Oliiviöljy (rkl)

Valmistusohjeet:
Kuori ja pilko perunat. Keitä niitä 5-10 minuuttia. Pilko kesäkurpitsa ja sienet. Paista kesäkurpitsaa, sieniä ja perunoita pannulla, kunnes ne ruskistuvat kevyesti. Vatkaa kananmunat kulhossa ja kaada kasvisten päälle pannulle. Anna paistua miedolla lämmöllä 15 min, kunnes kananmuna on hyytynyt. Lopussa levun voi ottaa kokonaan pois päältä ja peittää munakkaan kannella ja antaa vetäytyä hetken. Mausta suolalla ja rouhitulla mustapippurilla. Nosta munakas lautaselle ja lisää pilkotut yrtit ja miniluumutomaatit.

Erityspiirteet:, , , Avainsanat:,

Hiilijalanjälki

  • 231 g

    CO2e / 100 g
  • 1299 g

    CO2e / annos

Reeta on yrittäjä, digityöläinen, wannabe-toimittaja ja ekofoodie. Reeta kokkaa yksinkertaista arkiruokaa kasviksista ja kestävästi kalastetusta kalasta, bongaa kirjauutuuksia, seuraa ruokailmiöitä verkossa sekä pohtii syömistä eläineettisistä näkökulmista. Haaveena on kirjoittaa jonain päivänä oma ekoruokakirja.

Reseptin kommentit

Facebook kommentit

Lähetä kommentti sivuille