Chilisuklaapiparit

Lisätty 26.11.2012
Pääraaka-aine
Ruokalaji
Vaikeusaste
  • Annokset: 10
  • Esivalmisteluaika 0m
  • Valmistusaika: 0m
  • Yhteensä: 0m

10 henkilölle

250 Leivontamargariini (g)
3 Sokeri (dl)
1.5 Siirappi (dl)
1 Kaakaojauhe sokeroitu (dl)
4 Maustepippuri (tl)
4 Kaneli (tl)
4 Inkivääri, jauhettu (tl)
4 Pomeranssinkuori (tl)
1 Mustapippuri (tl)
1 Cayanepippuri (tl)
0.5 Suola (tl)
2 Luomuananmuna
8.5 Vehnäjauho (dl)
3 Leivinjauhe (tl)

Valmistusohjeet:

1. Mittaa kattilaan voi, sokeri, siirappi, kaakaojauhe ja mausteet. Kiehauta seos, nosta kattila sivuun ja anna jäähtyä

2. Vatkaa seos sähkövatkaimella kuohkeaksi. Vatkaa joukkoon munat yksitellen.

3. Sekoita jauhoihin leivinjauhe. Lisää jauhoseos taikinaan ja sekoita tasaiseksi. Anna taikinan rauhoittua kylmässä yön yli.

4. Kauli taikina jauhotetulla pöydällä vähän kerrallaan aivan ohueksi levyksi.

5. Ota taikinalevystä muotilla pikkuleipiä tai leikkaa summamutikassa piparkakkutalon osat.

6. Nosta piparit terävän lastan tai veitsen avulla leivinpaperoidulle uunipellille. Paista yhtä pellillistä kerrallaan 175 asteessa noin 7 minuuttia. Tarkkaile pikkuleipiä, tarkka paistoaika riippuu pikkuleipien paksuudesta.

7. Tee loput pikkuleivät samaan tapaan.

Resepti: Saara Törmä / Vihreä Lanka

Erityspiirteet:, Avainsanat:, , , ,

Hiilijalanjälki

  • 180 g

    CO2e / 100 g
  • 252 g

    CO2e / annos

Palvelun nimi Mindo tulee sanoista mind ja do, eli välitä ja toimi. Haluamme edistää vastuullista syömistä – ruokaa joka on hyväksi itselle ja ympäristölle.

Reseptin kommentit

Facebook kommentit

Lähetä kommentti sivuille