Chilinen linssisoppa

Lisätty 07.12.2012
Pääraaka-aine
Ruokalaji
Vaikeusaste
  • Annokset: 4
  • Esivalmisteluaika 0m
  • Valmistusaika: 0m
  • Yhteensä: 0m

4 henkilölle
2 Linssi vihreä/ruskea (dl)
1 Sipuli
2 Porkkana
1 Purjosipuli
500 Tomaattimurska (g)
3 Chilijauhe (tl)
Mustapippuri, rouhittu (tl)
Mineraalisuola keskiarvo (grammaa)
1 Kasvisliemikuutio

Valmistusohjeet:
Laita linssit likoamaan runsaaseen veteen noin puoleksi tunniksi. Pilko porkkanat, sipuli ja purjo pienehköiksi kuutioiksi. Kuullota kasvikset öljyssä. Lisää kuivattu chili mukaan. Mitä kauemmin chiliä kuullottaa, sitä enemmän se tuntuu antavan ruokaan tulisuutta.

Lisää vesi, kasvisliemijauhe, tomaattimurska ja linssit. Murskaa joukkoon myös kourallinen kuivattuja suppilovahveroita, jos sellaisia sattuu kaapissa olemaan. Anna keiton kiehua hiljalleen noin 20 minuuttia. Kun linssit tuntuvat kypsiltä, on soppa valmista. Mausta tarvittaessa vielä suolalla ja pippurilla. Parasta tuoreiden sämpylöiden kanssa.

Avainsanat:, ,

Hiilijalanjälki

  • 180 g

    CO2e / 100 g
  • 478 g

    CO2e / annos

Palvelun nimi Mindo tulee sanoista mind ja do, eli välitä ja toimi. Haluamme edistää vastuullista syömistä – ruokaa joka on hyväksi itselle ja ympäristölle.

Reseptin kommentit

Facebook kommentit

Lähetä kommentti sivuille