Chili-kookosseiti

Lisätty 10.12.2012
Pääraaka-aine
Ruokalaji
Vaikeusaste
  • Annokset: 3
  • Esivalmisteluaika 0m
  • Valmistusaika: 0m
  • Yhteensä: 0m

3 henkilölle
400 Seiti, sei pakaste (g)
1 Rypsiöljy (rkl)
0,5 Soijakastike (rkl)
16 Valkosipuli (grammaa)
3 Kookosmaito (dl)
1 Kalakastike (rkl)
1 Sitruunaruoho (kpl)
0,5 Chili, tuore (kpl)
1 Korianteri, jauhettu (tl)
3 Kaffirlimetin lehti (kpl)
0,5 Lime (kpl)
0,5 Currytahna (rkl)
10 Korianteri, tuore (g)

Valmistusohjeet:
Sulata seitiä hetken aikaa mikrossa ja kaada turha neste pois.
Murskaa valkosipuli (2 kynttä). Kuori sitruunaruohon päällimmäiset lehdet ja pilko 3-4 cm juuresta pieniksi paloiksi. Purista limen mehu. Sekoita kaikki muut ainekset yhteen paitsi limetinlehdet. Laita kala uunivuokaan ja kaada kastike päälle. Lisää limetinlehdet päälle ja peitä vuoka foliolla tai kannella. Paista uunissa 45 min 175 asteessa. Tarjoile haluamasi lisukkeen, esim. bulgurin kanssa.

Erityspiirteet: Avainsanat:, ,

Hiilijalanjälki

  • 315 g

    CO2e / 100 g
  • 872 g

    CO2e/ annos

Reeta on yrittäjä, digityöläinen, wannabe-toimittaja ja ekofoodie. Reeta kokkaa yksinkertaista arkiruokaa kasviksista ja kestävästi kalastetusta kalasta, bongaa kirjauutuuksia, seuraa ruokailmiöitä verkossa sekä pohtii syömistä eläineettisistä näkökulmista. Haaveena on kirjoittaa jonain päivänä oma ekoruokakirja.

Reseptin kommentit

Facebook kommentit

Lähetä kommentti sivuille