BLT tai TLT

Lisätty 06.04.2013
Pääraaka-aine
Vaikeusaste
  • Annokset: 2
  • Esivalmisteluaika 10m
  • Valmistusaika: 10m
  • Yhteensä: 20m

Inspiroiduin eilisen afterworkin jäljiltä kokeilemaan miten baariruokaklassikko BLT (tulee sanoista bacon, lettuce, tomato) taipuu kasvisversioksi. Päätin korvata pekonin parilapannulla paistetuilla savutofuviipaleilla. Vegaanisen version saa käyttämällä vegaanista majoneesia tai pelkkää dijon-sinappia ja jättämällä juuston pois.

Tässä oma avoversioni leipäklassikosta, jonka nimesin TLT:ksi (tofu, lettuce, tomato).

2 annosta

Kaksi paksua viipaletta tuoretta maalaisleipää
Puoli pakettia kylmäsavustettua tofua, n. 100-150 g
Dijon-sinappia tai Dijoneesia (majoneesin ja Dijon-sinapin sekoitus)
pari viipaletta savujuustoa
Rucolaa
1 iso tomaatti
hiukan valkoviinietikkaa ja oliiviöljyä
vastarouhittua mustapippuria ja oliiviöljyä

Viipaloi tofu ja paista palat parilapannulla öljyssä tai voissa. Lämmitä samalla leipäpalat parilalla rapeiksi. Kokoa leipä lautaselle: ensin leipäpalat, sitten sinappi / majoneesi, juustoviipaleet, paistettu tofu, tomaattiviipaleet ja rucola. Pirskottele lopuksi päälle hiukan valkoviinietikkaa ja oliiviöljyä ja rouhi maun mukaan hiukan merisuolaa ja mustapippuria. Tarjoile brunssina tai illanistujaisissa!

 

 

 

Reeta on yrittäjä, digityöläinen, wannabe-toimittaja ja ekofoodie. Reeta kokkaa yksinkertaista arkiruokaa kasviksista ja kestävästi kalastetusta kalasta, bongaa kirjauutuuksia, seuraa ruokailmiöitä verkossa sekä pohtii syömistä eläineettisistä näkökulmista. Haaveena on kirjoittaa jonain päivänä oma ekoruokakirja.

Reseptin kommentit

Facebook kommentit

  1. lisännyt: Mira on 23.4.2013

    Aaa, tää näyttää niin hyvältä! 😀

      Vastaa

Lähetä kommentti sivuille