Lisätty 26.11.2012
Pääraaka-aine
Ruokalaji
Vaikeusaste
  • Annokset: 4
  • Esivalmisteluaika 0m
  • Valmistusaika: 0m
  • Yhteensä: 0m

4 henkilölle
1 Sokeri (tl)
10 Hiiva (grammaa)
2.5 Luomukevytmaito 1,5 % (dl)
1 Sormisuola (tl)
1.5 Tattarisuurimo / -jauho (dl)
1.5 Vehnäjauho (dl)
0.75 Kermaviili vähälaktoosinen, 10-12% rasvaa (dl)
1 Kananmuna
3 Voi (rkl)

Valmistusohjeet:
Liota hiiva kädenkämpöiseen maitoon.
Lisää jauhot, sokeri, kermaviili, keltuainen ja suola. Vatkaa taikina tasaiseksi ja anna sen nousta vähintään puoli tuntia. Vatkaa sillä aikaa valkuainen kovaksi vaahdoksi. Sekoita se varovasti taikinaan. Paista blinit voissa lettu- tai blinipannussa.

Avainsanat:

Hiilijalanjälki

  • 162 g

    CO2e / 100 g
  • 260 g

    CO2e / annos

Reeta on yrittäjä, digityöläinen, wannabe-toimittaja ja ekofoodie. Reeta kokkaa yksinkertaista arkiruokaa kasviksista ja kestävästi kalastetusta kalasta, bongaa kirjauutuuksia, seuraa ruokailmiöitä verkossa sekä pohtii syömistä eläineettisistä näkökulmista. Haaveena on kirjoittaa jonain päivänä oma ekoruokakirja.

Reseptin kommentit

Facebook kommentit

Lähetä kommentti sivuille