Bataattilaatikko

Lisätty 20.12.2013
Pääraaka-aine
Ruokalaji
Vaikeusaste
  • Annokset: 6 - 8
  • Esivalmisteluaika 20m
  • Valmistusaika: 1:30 h
  • Yhteensä: 1:50 h

Bataattilaatikko

noin 1 kg bataatteja

2-3 dl soija- tai kaurakermaa

0,5 dl vehnäjauhoja

2-3 rkl siirappia

0,5 tl kardemummaa

0,5 tl kanelia

1 tl suolaa

2 rkl sitruunamehua

Pinnalle

3 rkl korppujauhoja

2 rkl margariinia

 

Kuori ja lohko bataatit. Keitä noin 15 minuuttia, kunnes bataatit ovat pehmeitä. Soseuta sauvasekoittimella. Jäähdytä bataattisose haaleaksi. Lisää loput aineet ja sekoita hyvin.

Kaada seos voideltuun uunivuokaan. Ripottele pinnalle korppujahuhoja. Laita päälle muutama margariininokare. Paista 150 asteessa uunin alatasolla noin 1,5 tuntia.

Resepti on Inna Somersalon Vegaaninen joulupöytä -kurssilta.

Erityspiirteet:

Anna on ruoanlaiton parissa rentoutuva intohimoinen maailmanparantaja, kasvissyöjä ja eettisen kuluttamisen asiantuntija. Maaseudulla kasvaneena suomalainen sekä globaali maaseutu ja ruoantuotannon sosiaalinen kestävyys ovat erityisen lähellä Annan sydäntä. Hän rakastaa noukkia oman ruokansa metsästä ja haaveilee tulevaisuudessa maalaistalosta, jossa kasvattaa oman ruokansa. Anna kirjoittaa Mindolle Eettisen kaupan puolesta ry:n (Eetti) edustajana.

Reseptin kommentit

Facebook kommentit

Lähetä kommentti sivuille