Avokadopasta

Lisätty 23.11.2012
Pääraaka-aine
Ruokalaji
Vaikeusaste
  • Annokset: 4
  • Esivalmisteluaika 0m
  • Valmistusaika: 0m
  • Yhteensä: 0m

4 henkilölle

1 valkosipulin kynsi
0,5 tuoretta chiliä
1 Lime
2 Avokadoa
rouhittua merisuolaa
rouhittua mustapippuria
0,5 dl Oliiviöljyä
nippu tuoretta basilikaa
nippu tuoretta lehtipersiljaa
60 g parmesaanijuustoa
500 g spagettia
5 rkl pinjansiemeniä
100 g kirsikkatomaatteja

Valmistusohjeet:
Voit tehdä kastikkeen suoraan tarjoilukulhoon, jossa kannat pastan pöytään. Pilko valkosipuli ja chili, laita ne kulhoon. Purista limetin mehu mukaan. Halkaise avokadot ja poista niistä kivet. Kuutioi avokado kuoressaan ja kaiverra sisus ruokalusikan avulla kulhoon. Hienonna yrtit ja raasta juustot. Lisää suola, pippuri, oliiviöljy, hienonnetut yrtit, puolitetut kirsikkatomaatit sekä parmesaaniraaste.

Pistä homma sekaisin lusikan avulla, maista. Kastikkeessa tulee olla tarpeeksi suolaa, muuten lopputulos on mauton.

Keitä spagetti al dente-kypsyyteen hyvin suolatussa vedessä, ota talteen vajaa desi keitinvettä. Valuta pasta lävikössä. Lorauta osa keitinvedestä kastikkeen sekaan ja pyörittele spagetti kastikkeen kimppuun.

Raasta päälle parmesaani ja rouhi myllystä mustapippuria, tarjoa heti.

Resepti pohjautuu alkuperäiseen hs.fi/ruoka:n reseptiin.

Erityspiirteet:, Avainsanat:, ,

Hiilijalanjälki

  • 206 g

    CO2e / 100 g
  • 622 g

    CO2e / annos

Reeta on yrittäjä, digityöläinen, wannabe-toimittaja ja ekofoodie. Reeta kokkaa yksinkertaista arkiruokaa kasviksista ja kestävästi kalastetusta kalasta, bongaa kirjauutuuksia, seuraa ruokailmiöitä verkossa sekä pohtii syömistä eläineettisistä näkökulmista. Haaveena on kirjoittaa jonain päivänä oma ekoruokakirja.

Reseptin kommentit

Facebook kommentit

Lähetä kommentti sivuille