Appelsiini-lanttukeitto

Lisätty 02.03.2014
Pääraaka-aine
Vaikeusaste
  • Esivalmisteluaika 0m
  • Valmistusaika: 0m
  • Yhteensä: 0m

Ainekset:
1.2 litraa kasvislientä
3 dl appelsiinituoremehua
100 g sipulisuikaleita
700 g kuorittua lanttua reiluina paloina
300 g rosamundaa tai muuta jauhoista perunaa kuorittuna ja paloiteltuna
2 rkl sokeria
2 rkl sitruunamehua
1 tl sambal oelek -tahnaa
tuoretta basilikaa silppuna
0,75 dl kermaa (esim. kaurakermaa)
halutessa krutonkeja ja smetanaa koristeluun

(alkuperäisessä reseptissä on myös 8 viipaletta pekonia, mutta niitä emme tällä sivustolla suosittele, sillä tykkäämme possuista elävinä!)

Valmistus:
Keitä muut ainekset pehmeiksi paitsi basilika ja kerma. Lisää sitten basilika ja kerma ja soseuta. Koristele halutessa krutongeilla ja smetanalla.

Resepti Marc Aulénin kirjasta Sopat! (Gummerus). Lue kirjan arvostelu.

Reeta on yrittäjä, digityöläinen, wannabe-toimittaja ja ekofoodie. Reeta kokkaa yksinkertaista arkiruokaa kasviksista ja kestävästi kalastetusta kalasta, bongaa kirjauutuuksia, seuraa ruokailmiöitä verkossa sekä pohtii syömistä eläineettisistä näkökulmista. Haaveena on kirjoittaa jonain päivänä oma ekoruokakirja.

Reseptin kommentit

Facebook kommentit

Lähetä kommentti sivuille