Anopin rosolli

Lisätty 26.11.2012
Pääraaka-aine
Ruokalaji
Vaikeusaste
  • Annokset: 10
  • Esivalmisteluaika 0m
  • Valmistusaika: 0m
  • Yhteensä: 0m

10 henkilölle

Anopin rosollissa ei taatusti ollut perunaa tai porkkanaa. Sehän oli punajuuren väristä koko salaatti. Eikä kastike ollut erikseen. Vai oliko? Miksette ole kirjoittaneet sitäkään ohjetta muistiin?

Ainekset:

1 kg punajuuria

Kastike

2 dl luomukermaa tai vaahtoutuvaa kaurakermaa
2 rkl timjamia silputtuna
2 rkl luomusitruunan mehua
1 tl sinappijauhetta
1 rkl sokeria
1 tl suolaa
1/2 tl valkopippuria

Valmistusohjeet:

1) Keitä punajuuret kuorineen kypsiksi. Tarkista kypsyys tikulla.
2) Kuori jäähtyneet punajuuret ja leikkaa ne noin sentin paksuisiksi kiekoiksi.
3) Sekoita kastikkeen aineet, eli kaikki muut ainekset, keskenään ja kaada seos punajuurten joukkoon.

Keitä, kuori ja viipaloi punajuuret valmiiksi edellisenä päivänä. Tee myös kastike valmiiksi, mutta sekoita se punajuurten joukkoon vasta vähän ennen tarjoilua.

Resepti: Saara Törmä / Vihreä Lanka www.vihrealanka.fi

Erityspiirteet:, , Avainsanat:, , ,

Hiilijalanjälki

  • 26 g

    CO2e / 100 g
  • 32 g

    CO2e / annos

Palvelun nimi Mindo tulee sanoista mind ja do, eli välitä ja toimi. Haluamme edistää vastuullista syömistä – ruokaa joka on hyväksi itselle ja ympäristölle.

Reseptin kommentit

Facebook kommentit

Lähetä kommentti sivuille