Aleksin simppeli gazpacho

Lisätty 07.12.2012
Pääraaka-aine
Ruokalaji
Vaikeusaste
  • Annokset: 6
  • Esivalmisteluaika 0m
  • Valmistusaika: 0m
  • Yhteensä: 0m

6 henkilölle

1 punainen paprika
1 Kurkku
1 kg tomaattia
1 Varsiselleri
1 Sipuli
0.5 dl Punaviinietikkaa
suolaa
mustapippuria
1 rkl oliiviöljyä

tabaskoa muutama tippa

Gazpacho tarjoillaan kylmänä

1) Kuori kurkku ja kelta- tai punasipuli.

2) Voit käyttää selleristä varren lisäksi myös lehtiä. Leikkaa kaikki kasvikset sellaisiksi, että saat ne sauvasekoittimella soseutettua.

3) Jätä tuoreista tomaateista ja kurkuista sekä paprikasta pieni määrä ja leikkaa ne pieniksi kuutioiksi (brunoise).

4) Lisää kuutiot soseutettuun keittoon, johon on lisätty viinietikka ja mausteena suolaa, mustapippuria, hyvää oliiviöljyä ja muutama tippa tabascoa. Lisää hieman vettä tarvittaessa halutun rakenteen aikaansaamiseksi.

5) Anna keiton vetäytyä jääkaapissa pari tuntia ennen tarjoilua.

6) Tarjoa krutonkien kanssa – tai ilman.

Resepti: Alex Nieminen

Erityspiirteet:, , , , , Avainsanat:, , , ,

Hiilijalanjälki

  • 205 g

    CO2e / 100 g
  • 598 g

    CO2e / annos

Palvelun nimi Mindo tulee sanoista mind ja do, eli välitä ja toimi. Haluamme edistää vastuullista syömistä – ruokaa joka on hyväksi itselle ja ympäristölle.

Reseptin kommentit

Facebook kommentit

Lähetä kommentti sivuille