Aleksanterin leivos

Lisätty 26.11.2012
Pääraaka-aine
Ruokalaji
Vaikeusaste
  • Annokset: 10
  • Esivalmisteluaika 0m
  • Valmistusaika: 0m
  • Yhteensä: 0m

10 henkilölle
300 Leivontamargariini 80% (grammaa)
1.5 Sokeri (dl)
1.5 Kananmunankorvike (tl)
6.5 Vehnäjauho (dl)
1.5 Leivinjauhe (tl)
7 Tomusokeri (dl)
1 Vesi, vesijohtovesi (dl)
350 Marjahillo (grammaa)
0.01 Elintarvikeväri (tl)

Valmistusohjeet:
Vatkaa margariini ja sokeri kuohkeaksi. Lisää kananmunankorvike sekoitettuna 3 rkl vettä.

Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään. Lisää kuivat ainekset kosteisiin ja sekoita.

Jäähdytä taikinaa jääkaapissa puoli tuntia tai pidempään.

Lämmitä uuni 175 asteeseen. Vuoraa pelti leivinpaperilla. Kauli taikina tasaiseksi leivinpaperin päälle.

Paista esilämmitetyssä uunissa noin 15 minuuttia, kunnes reunat saavat hieman väriä. Jäähdytä pellillä. Leikkaa levy kahtia.

Levitä täyte toiselle puoliskolle ja nosta varovasti toinen levy vadelmahillon päälle. Paina varovasti.

Kumoa tomusokeri kuorrutetta varten isoon kulhoon. Kaada kuumaa vettä pikkuhiljaa ja sekoita välillä, kunnes saat paksuhkoa tahnaa. Lisää väri. Sekoita huolella.

Valuta kuorrute leivonnaisen pinnalle mahdollisimman tasaisesti. Kuorrutteen pisäisi olla sen verran juoksevaa, että se asettuu tasaisesti.

Kuorrutuksen jähmetyttyä leikkaa halutun muotoiseksi terävällä veitsellä.

Resepti kirjasta Puputytön Juhlakirja.

Erityspiirteet:, , , Avainsanat:,

Hiilijalanjälki

  • 145 g

    CO2e / 100 g
  • 241 g

    CO2e / annos

Reeta on yrittäjä, digityöläinen, wannabe-toimittaja ja ekofoodie. Reeta kokkaa yksinkertaista arkiruokaa kasviksista ja kestävästi kalastetusta kalasta, bongaa kirjauutuuksia, seuraa ruokailmiöitä verkossa sekä pohtii syömistä eläineettisistä näkökulmista. Haaveena on kirjoittaa jonain päivänä oma ekoruokakirja.

Reseptin kommentit

Facebook kommentit

Lähetä kommentti sivuille