Perunaa kahdella tavalla

Lisätty: 16.11.2012 | Käyttäjältä: | 0 kommenttia
Kategoria : kasvisruoka reseptit

Tofu-perunalaatikko

Laatikkoruuat ovat lapsiperheessä helpotus ruoka-arkeen. Ne ovat pilkkomista ja uunihauduttamista vaille valmiita ja niiden joukkoon saa kätkettyä vaikka mitä salaisuuksia. Tämä välimerellisen mausteinen laatikko maistui myös naapurin lapsille.


1 pkt (270 g) marinoitua luomutofua (Soya)
800 g perunaviipaleita (kiinteistä perunoista)
2 sipulia hienonnettuna
2 valkosipulinkynttä
3 tomaattia kuutioituna
1 prk Oatlyn kaurakermaa
2 tl kuivattua basilikaa
2 tl kuivattua oreganoa
mustapippuria ja suolaa

Viipaloi perunat esim. mandoliinilla. Murustele tofu haarukalla.
Sekoita perunaviipaleiden joukkoon hienonnetut sipulit,
tomaattikuutiot, tofumurska, mausteet ja kaada lopuksi päälle kerma.
Paista 200° tunnin verran, tai kunnes perunat ovat kypsiä. Jos
laatikko uhkaa kuivua ennen aikojaan, laita päälle vaikka foliopala.

Peruna-ohrarieskat

Saan erityisiä kiksejä siitä, että voin käyttää jäljelle jääneitä
ruokia esimerkiksi leivonnaisten pohjaksi. Nämä rieskat ovat
terveellisiä, lisäaineettomia (vastoin kuin kaupan leipähyllyltä
ostetut!) ja maistuvat myös lapsille.


4 dl perunamuusia
1–2 dl kauramaitoa notkistamiseen
1 muna
1 dl ohrahiutaleita
3 dl ohrajauhoja

Notkista kylmä perunamuusi tarvittavalla määrällä kauramaitoa. Sekoita joukkoon muna, hiutaleet ja jauhot. Nostele leivinpaperoidulle pellille reiluja kasoja ja painele ne jauhotetuin käsin pannukakun paksuisiksi lätyiksi. Paista 275° noin vartin verran, kunnes pinta on kauniin ruskea.

—–

– Riitta Perälä

Palvelun nimi Mindo tulee sanoista mind ja do, eli välitä ja toimi. Haluamme edistää vastuullista syömistä – ruokaa joka on hyväksi itselle ja ympäristölle.

Facebook kommentit

Lähetä kommentti sivuille