Lähiruokaa, kiitos!

Lisätty: 25.02.2013 | Käyttäjältä: | 0 kommenttia

Lähiruoka on harvinaista herkkua nykyisessä globaalissa ruokataloudessa, kuten viime aikojen ruoanjalostusketjuihin liittyvä keskustelu on osoittanut.

Katja Gauriloffin ohjaama Säilöttyjä unelmia -dokumenttielokuva avaa suomalaisesta kaupasta hankitun raviolin valmistusketjun. Se havainnollistaa globaalin ruokatalouden monimutkaisuutta ja samalla perustelee lähiruoan merkitystä. Ranskassa purkitetun raviolin raaka-aineketjun lonkerot ulottuvat lähes koko maailmaan.

lahiruoka_info

Arto O. Salonen on kestävän hyvinvoinnin kysymyksiin erikoistunut Helsingin yliopiston dosentti. Salosen kotisivut ovat osoitteessa artosalonen.com

Facebook kommentit

Lähetä kommentti sivuille